divendres, 26 de setembre del 2008

Fotografies que han fet història!

Us mostrem algunes de les fotografies amb més rellevància al llarg de la història. Són fotografies molt significatives, que creiem que han de formar part del nostre blog. Concretament, aquestes quatre deriven de conflictes, desgraciadament, i són reflexes del patiment en diversos punts de la nostra història.


La nena afganesa



La Nena Afganesa Sharbat Gula va ser fotografiada quan tenia 12 anys pel fotògraf Steve McCurry, al juny de 1984.
Va anar en el campament de refugiats Nasir Bagh de Pakistan durant la guerra contra la invasió soviètica. La seva foto va ser publicada en la portada de National Geographic al juny de 1985 i, a causa de el seu expressiu rostre d'ulls verds, la portada es va convertir en una de les més famoses de la revista.
El mateix home que la va fotografiar, Steve McCurry va realitzar una recerca de la jove que va durar 17 anys, fins que al gener de 2002, va trobar a la nena convertida en una dona de 30 anys i va poder saber el seu nom. Sharbat Gula viu en un llogaret remot d'Afganistan, és una dona tradicional pastún, casada i mare de tres fills.
La identitat de la dona va ser confirmada al 99,9% mitjançant una tecnologia de reconeixement facial del FBI i la comparança dels iris d'ambdues fotografies.

Nena famèlica amb voltor a l'aguait



El 1994, el fotògraf documentalista sudanès Kevin Carter va guanyar el premi Pulitzer de fotoperiodisme amb una fotografia feta a la regió de Ayod (un petit llogaret a Suen), que va recórrer el món sencer.
En la imatge pot veure's la figura esquelètica d'una nena, totalment desnutrida, recolzant-se al terra, esgotada per la fam, i a punt de morir, mentre que en un segon pla, la figura d'un voltor es troba aguaitant i esperant el moment de la mort de la nena.
Quatre mesos després, aclaparat per la culpa i conduït per una forta dependència a les drogues, Kevin Carter es suicidà.

Petó al Times Square




Petó de comiat a la Guerra. Va ser presa per Victor Jorgensen en Estafis Square el 14 d'Agost de 1945, en la qual es pot veure a un soldat de la marina nord-americana besant apassionadament a una infermera. AL contrari del que el que comunament es pensa, aquests 2 personatges no eren parella, sinó que eren uns perfectes estranys que s'havien trobat allí. La fotografia, tot una icona, és considerada una analogia de l'excitació i passió que significa regressar a casa després de passar una llarga temporada fora, com també l'alegria experimentada a l'acabar una guerra.

Horror a Trang Bang




El 8 de juny de 1972, un avió nord-americà va bombardejar amb napalm la població de Trang Bang. Allí es trobava Kim Phuc amb la seva família. Amb la seva roba en flames, la nena de nou anys va córrer fora de la població. En aquest moment, quan les seves robes ja havien estat consumides, el fotògraf Nic Ut va registrar la famosa imatge.